Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Εσύ πια εφημερίδα είπαμε ότι διαβάζεις?

Η "Καθημερινή" διαβάζεται από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.
Ο "Ελεύθερος Τύπος" από αυτούς που νομίζουν ότι κυβερνούν τη χώρα.
Το "Βήμα" και τα "Νέα" διαβάζουν αυτοί που πιστεύουν ότι θα έπρεπε κανονικά να κυβερνούν τη χώρα.
Τον "Ριζοσπάστη" εκείνοι που πιστεύουν πως τη χώρα θα έπρεπε κανονικά να την κυβερνά μια άλλη χώρα.
Οι αναγνώστες της "Ελευθεροτυπίας" δεν ξέρουν ποιος ακριβώς κυβερνά τη χώρα, είναι όμως βέβαιοι πως την κυβερνά με λάθος τρόπο.
Την "Απογευματινή" προτιμούν οι γυναίκες αυτών που κυβερνούν τη χώρα.
Τη "Ναυτεμπορική" διαβάζουν αυτοί στους οποίους ανήκει η χώρα.
Την "Εστία" διαβάζουν όσοι νομίζουν πως η χώρα είναι ακόμα δική τους.
Και οι αναγνώστες της "Espresso" δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα, αρκεί να είναι γυναίκα και να έχει μεγάλο στήθος».

Το κείμενο είναι εμπευσμένο από τη σατιρική εκπομπή του BBC «Μάλιστα, κ. υπουργέ» για τη σχέση εφημερίδων, αναγνωστών και εξουσίας και δημοσιεύτηκε στη στήλη του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου, στη SportDay.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Street Panthers

Οταν δεν βρίσκεις θέση να παρκάρεις και είσαι αποφασισμένος να βάλεις το αυτοκίνητό σου οπουδήποτε, έστω και "για 5 λεπτά μονο", σκέψου το καλύτερα...Μπορεί να βρεις στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου κολλημένο κάποιο από τα παρακάτω αυτοκόλλητα...

Γιατί οι δρόμοι μπορεί να ανήκουν στα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες αλλά τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς...και οι Street Panthers είναι εδώ και δυστηχώς διεκδικούν τα αυτονόητα: Σεβασμό και χώρο.






Περισσότερες πληροφορίες για τους Street Panthers, το μανιφέστο τους και τα νέα τους μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα τους.








Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Γιατί έτσι είναι το σωστό...

Το σωστό είναι να αφιερώνουμε χρόνο στα μικρά, καθημερινά πράγματα, γιατί αυτά είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...οι λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή μας όχι απλά καλύτερη, αλλά πιο πλούσια...από όλες τις απόψεις.
Δεν χρειάζεται να παλεύουμε συνέχεια για μεγάλες ιδέες και ιδανικά, που συχνά, όχι μόνο δεν είναι ρεαλιστικά, αλλά μας αποπροσανατολίζουν... και ξεχνάμε τα «μικρά πράγματα», αυτά τα οποία όταν τους δώσουμε τη σημασία που χρειάζεται και προσπαθήσουμε για αυτά, πολλές φορές (αν όχι πάντα...) θα κάνουμε τη διαφορά και το κόσμο μας λιγάκι καλύτερο από ότι ήδη είναι, προσφέροντας έτσι και στο υπόλοιπους.

Κάνοντας λοιπόν την αρχή ξεκινάω την προσπάθεια για κάτι μικρό, καθημερινό, που όλοι οι άντρες θέλουν να απολαμβάνουν...Το Fair Play σε αγώνες τέννις γυναίκων...